Gratis bezorgen boven € 200,-
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
2 jaar garantie

Kleine heggen

28 jan. 2020

Kleine heggen. Een kleine heg is gemaakt van struiken of heesters. Meestal kies je voor een kleine heg een langzaam groeiend soort uit. Ook kun je kiezen voor een heg die van nature al laag blijft, deze hoef je dan ook nagenoeg nooit te snoeien. Kies je voor een soort van nature niet klein blijft maar wel langzaam groeit, zijn ze door ze regelmatig te snoeien ook prima klein te houden.

Een kleine heg kan zowel blad houdend, blad verliezend of bloeiend zijn. Het is smaak afhankelijk welke het mooiste is voor een kleine heg. Een kleine heg word vaak geplant in de voortuin om als erfafscheiding te dienen. Vaak gebruik je dit in plaats van een tuinhek. In een voortuin kies je over het algemeen voor een kleine heg zodat je er nog over heen kunt kijken. Een kleine heg kan ook gebruikt worden voor vak beplanting. Door een vak te maken van een kleine heg als omheining.

Soorten kleine heggen kopen.

Veel mensen denken bij een kleine heg al vrij snel aan de buxus. De buxus is dan ook de meeste gebruikte struik voor een kleine heg. Het is een struik die van nature al laag blijft. Prima geschikt voor zowel een kleine heg als voor een omheining van een vak. Als je kiest voor een omheining van een kleine heg voor vak beplating, worden vaak in dat vak andere heesters geplant. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor rozen of hortensia’s.

Deze geven net iets meer kleur aan je tuin en aan het vak. Deze bloeiende planten komen namelijk dan boven de buxus vervanger uit, wat een prachtig effect geeft. Voor een kleine heg kunt u ook kiezen voor de Japanse Hulst. Dit is een groen bladige haagplant. Hij komt steeds meer in de Nederlandse tuinen voor, al vervanger van de buxus. Het is een heg die compact groeit met kleine bladeren. De bladeren zijn ovaal en donkerder van kleur dan de blaadjes van de buxus. Door zijn compacte en langzame groei is hij zowel geschikt voor een kleine heg als voor een hoge heg. Hij is net als de buxus wintergroen en winterhard. Dit houd in dat hij zowel in de zomer als in de winter zijn groene bladeren behoud.

De Japanse hulst moet voor een kleine heg wel gesnoeid worden, en dit moet ook bij gehouden worden. Er kunnen witte bloemetjes bloeien maar deze zullen door snoei niet aan de struik komen. Komen ze wel dan zijn ze bijna onopvallend. Na de bloei kunnen er zwarte besjes komen maar dit zijn er maar weinig. Wel zijn deze besjes in trek bij de vogels.

Ook kun je een struik gebruik die normaal voor de hoge heggen word gebruikt. Belangrijk is dan dat je ze regelmatig snoeit om ze laag te houden. Je kunt hierbij denken aan de taxus, conifeer, beukenhaag of de hedera.

Wanneer planten de heggen.

Kleine heggen kunnen het hele jaar door geplant worden. De beste periode om dit te doen is van november tot april. In deze periode heeft een heg de minste nazorg nodig. Plant je in de periode tussen april en november wees er dan van bewust dat de heggen dagelijks van voldoende water moeten worden voorzien om zo uitdroging tegen te gaan.

Op onlinegroen.nl vind je al deze struiken. Ieder heeft zijn eigen smaak, daarom is het van belang naar je eigen wensen te kijken. Wij leveren kwaliteit struiken tegen een scherpe prijs. Wij leveren ze door heel Nederland en België voor een vast – laag bezorg tarief.