Gratis bezorgen boven € 300,-
Gratis bezorgen boven € 300,- op bomen, planten en struiken.

Sommige producten hebben een afwijkend bezorgtarief. U vind deze bij het desbetreffende product.

Voor beton producten geldt een afwijkend tarief van € 49,95.
Bezorging en Service in heel Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Aankoop garantie

Top vijf sterkste haag

6 feb. 2021

Top vijf sterkste haag. Er zijn verschillende hagen die je kunt planten om je privacy te beschermen. Sommige hagen zijn sterker dan de andere hagen. Wij hebben de top vijf van de sterkste hagen hieronder op een rijtje gezet.

Top vijf sterkste haag nummer 1 de Beukenhaag.

Er zijn twee verschillende kleuren beukenhaag. Namelijk de rode en de groene variant. In het Latijns wordt de beukenhaag de Fagus Sylvatica genoemd. De beukenhaag is een van de meest geliefde hagen ter wereld. De beukenhaag is een betaalbare haag en makkelijk in de onderhoud.

De beukenhaag is wel winterhard maar niet wintergroen. In de winter heeft de beukenhaag dus bruine bladeren.

De beukenhaag kan het hele jaar door geplant worden. In de maanden juni tot oktober wordt de beukenhaag met losse wortel of kluit geleverd. Dit is ook de beste periode om te planten. In de zomer wordt de beukenhaag in pot geleverd. Doordat hij in pot geleverd wordt liggen de prijzen ook vaak hoger.

De beukenhaag kan op verschillende manieren geplant worden. Wil je sneller een dichte haag raden wij je aan om twee rijen in een zigzagpatroon de planten. Wanneer je besloten hebt hoe je de haag wilt planten, dan kan het echte planten beginnen. Graaf een geul over de breedte en lengte van de haag, en zet de beukenhaagplanten erin. Gooi daarna zand in de geul zodat de wortels goed onder de aarde zit. Druk daarna de grond aan zodat de beukenhaagplanten stevig staan. Daarna is het van belang om de planten goed water te geven om het aanslaan te bevorderen.

Taxushaag is ook een sterke groenblijvende haagplant.

De taxushaag is een sterke groenblijvende haagplant. De taxus behoort tot de coniferen en is in die categorie het sterkste soort. De taxus is een langzame groeier en groeit ongeveer 25 tot 35 cm per jaar. Andere conifeersoorten groeien gemiddeld sneller.

Voordelen van de taxushaag zijn het weinige onderhoud dat je aan de planten hebt. Doordat ze langzame groeiers zijn hoef je de taxushaag minder vaak te snoeien. De taxus is een winterharde en wintergroene haag. Dit betekend dat je het hele jaar door groen in je tuin hebt. Doordat de taxus een sterke haag is kan je jarenlang genieten van de haag.

Hedera klimop.

De hedera wordt in de volksmond ook wel de klimop genoemd. De hedera wordt vaak gebruikt om een lelijke muur of schutting weg te werken of als afscheiding van de tuin. Als de hedera als erfafscheiding gebruikt wordt, wordt de hedera vaak door betongaas geleid. Hierdoor krijg je een dichte haag die veel privacy geeft. De hedera haag als erfafscheiding kan ook als kant en klare haag gekocht worden. Dan is de hedera al door betongaas heen gegroeid en is het al een dichtere haag.

Vaak denken mensen dat de hechtwortels van de hedera de muur zullen beschadigen. Dit is echter niet het geval bij een gave muur met goede voegen. Als er al barsten in de stenen of voegen zitten, dan kan de hedera wel schade aanbrengen. Na het verwijderen van de hedera van een muur blijven er wel klimworteltjes zichtbaar op de muur.

De hedera groeit vrijwel overal. Toch heeft de hedera een voorkeur voor een vruchtbare en humusrijke grond. De hedera staat het liefst in de schaduw of halfschaduw. Wanneer een hedera teveel in de zon staat kan het blad lelijk of geel van kleur worden. Het snoeien van de hedera kan in elk seizoen plaatsvinden.

Laurierhaag

De laurierhaag is de meest verkochte haag. De laurier is zo’n populaire haag doordat het een zeer geschikte haag is om meer privacy te creëren in je tuin. De laurierhaag is een wintergroene en winterharde haag. Wanneer de laurier in bloei is kan hij mooi (wit) bloeien en soms zwarte bessen dragen. Mede daardoor is de laurier een erg gewilde haagplant bij mensen die liever geen coniferenhaag willen.

De laurier is een snelgroeiende haagplant. De laurier groeit gemiddeld 40-50 cm per jaar en is geen kieskeurige haagplant en groeit dus overal. De laurier is wel erg gevoelig voor teveel vocht en houd niet van natte voeten.

De laurierhaag kan het hele jaar door geplant worden. De grote maten vanaf 160 cm zijn in de zomer niet leverbaar. Dat komt doordat ze dan in pot geleverd worden, dan zijn de grotere maten beperkt.

De laurier is gemakkelijk te snoeien en te onderhouden. Hij dient wel goed gesnoeid te worden, zodat de haag mooi en strak in vorm blijft. Wordt er niet juist of voldoende gesnoeid groeit de haag snel breed uit.

Coniferen

Nog een sterke haag is een coniferenhaag. Er zijn verschillende soorten coniferen. De conifeer is een veelvoorkomende haag in de Nederlandse tuinen. De conifeer is zo populair doordat het winterharde en wintergroene haag is. daardoor heb je veel privé in je tuin. Wat een nadeel kan zijn aan de conifeer is dat ze aan de bovenkant in een soort punt lopen. De laurier heeft dit bijvoorbeeld niet.

Coniferen kunnen het hele jaar door geplant worden. In de maanden oktober tot en met mei worden ze met kluit geleverd. Dit zijn de makkelijkste maanden om te planten omdat ze dan met kluit geleverd worden. Het is heel belangrijk om tijdens het planten het net om de kluit te laten zitten. Het net om de kluit heen is om uitdroging te voorkomen.

Coniferen kunnen het beste gemiddeld twee keer per jaar gesnoeid worden. Je mag niet dieper dan waar de groene twijgen zitten snoeien. Dan zit je op het hout en lopen de nieuwe twijgen niet meer uit. Snoei je wel verder, dan krijg je een kale plek in de coniferen. 

Dit waren de de top haagplanten. Deze vijf soorten worden het meest verkocht in Nederland en Belgie.